Aktuellt

 

För den som vill följa vårt lite mer vardagliga liv så finns bloggen "Stort och smått i livet"

2011-11-25

Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta.

Vår vackra, söta, stolta, busiga, härliga Dagmar, Drottningen av Kinna har lämnat oss.
Hon blev hastigt dålig igår kväll. Hon kunde inte resa sig och var okontaktbar en liten stund, hon hämtade sig dock, men gick sakta och lite vingligt.
Klockan 21.15 beslöt vi oss för att åka in till Blå Stjärnan i Göteborg.
Där konstaterade de att hon var väldigt blek i slemhinnorna och hade svag puls. De gjorde ett ultraljud på magen och hittade en förändring på levern, den var dock inte skälet till att hon mådde så dåligt.
Därefter gjordes en lungröntgen och de tog blodprover.
Röntgen visade att hon hade någon sorts vätska runt lungorna och blodprovet visade på blodbrist.
Hon hade drabbats av en akut cirkulationssvikt.
Leveråkomman kunde hon ha levt med ett tag till, men för att klara hennes akuta tillstånd krävdes en massiv insats med bla blodtransfusion och då hade det gett henne några dagar eller veckor till i livet.
Vi tog då beslutet att låta henne somna in.
Nu slipper hon alla plågor och springer lycklig omkring med sina kompisar, men mina tårar vill inte sluta rinna och det känns väldigt tomt här hemma...
Det känns så konstigt att hon var som vanligt igår, pigg och glad på promenaden och nu finns hon inte kvar!
Jag kommer verkligen sakna hennes ständigt glada svans.
Hon blev 12 år, 9 månader och 24 dagar.

2011-07-23 Här har hundlivet gått in i riktigt pausläge. Våren har varit lite tung sjukdomsmässigt.
Jag hittade en knöl på Terrys ens öra, samtidigt som jag märkte att han bara blev tröttare och tröttare. När det var som värst blev han jättetrött av en halvtimmas koppelpromenad...
Knölen opererades bort, det läkte bra och den visade sig vara en "snäll" en.
Tröttheten bestod. De upptäckte att han ömmade i ryggen och på högerbakben. Det gjordes en röntgen, som visade en förträngning mellan sista ländkotan och första svanskotan.  Han fick smärtstillande i 6 veckor, men efter två veckor tyckte jag inte att jag märkte någon förändring.
De tog prover på sköldkörteln, borrelia och erlichia. Det visade förhöjda värden för borrelia, så det blev 20 dagar med antibiotika. Det enda som hände då var att han fick svampinfektion i öronen... Piggare blev han inte.
Jag tog kontakt med en duktig hundmassör och där har han gått nu tre gånger, samtidigt som han får äta glukosamin för lederna och tro det eller ej, men vår hund är tillbaka! Han är nu pigg och glad igen!
Han har dock väldiga restriktioner vad det gäller promenader och spring. Han får inte leka med andra hundar, helst bara gå i skogen och inte rusa omkring som en tok.
Jag skall massera honom några gånger i veckan. Agility är bara att glömma, lydnad går bra om man värmer upp ordentligt innan. Lättare apportering och spår går också bra.

Just nu går den mesta tiden åt till barnen och jobb.

Tokunge 10 månader och Dagmar 12½ år

2011-02-16

Har idag fått det tråkiga beskedet att Nicke (P. Alshain) har fått somna in. Han drabbades av cancer i en framtass, som återkom hela tiden trots upprepade operationer. Våra tankar går till hans familj, som har förlorat en kär medlem.
Stort tack att ni tog så bra hand om Nicke!


Nicke 2½ år.

2011-02-09 Jag har börjat apportera lite med Terry igen. Det är en väldigt behaglig aktivering, som inte kräver så mycket insats från mig, men gör honom rejält trött. Sådant gillar jag!
Jag inte några planer på att träna honom "på riktigt", utan det är bara för skoj skull. Med andra ord finns det ingen direkt tanke bakom träningarna, utan det blir mest sök antingen på längden eller bredden...
Hans största problem när det gäller jaktproven är ju att han inte har någon riktig vattenpassion.

Sista provet han gjorde var ju så fint i övrigt att domaren valde att ge ett tredje pris, fast han borde ha nollat, pga vattnet.

När det blir ytterligare barmark så skall jag försöka komma igång med lite spår också, så kanske vi ställer upp i DM i år och försöker oss på att vinna över Sofie! Det blir nog väldigt svårt, men man kan ju alltid försöka!!

Dagmar har nu fyllt år och som vanligt firades detta med semla! Hon mår fortfarande prima, det märks verkligen inte att hon är så gammal. Villig som få vimsar hon omkring i skogen och försöker hitta dummiesarna, överlycklig när hon lyckas hitta en.
Hennes riktiga paradnummer är dock fortfarande godisletning. Hon låter som en k-pist där hon far fram och nosar...

2011-01-24 Det finns nya bilder på Trassa på hennes sida.
Dagmar pinnar på i vanlig takt, trots att hon nu närmar sig sin 12-årsdag med stormsteg.

Sofie hade otur innan jul och var tvungen att opereras akut pga att hon inte kunde behålla varken mat eller vatten. Det visade sig att det låg något filtliknande i magsäcken och halvmeterlånga trådar i tarmarna.
De var tvungna att öppna tarmen på två ställen för att få ut allt. Hon blev sedan kvar någon vecka för att se så inga komplikationer uppstod.
Väl hemma upptäckte Lise att Sofie hade något konstigt vid skuldran. Detta visade sig vara en brännskada som hon fått av en trasig värmedyna, som hon legat på under operationen. Det blev sedan större och var som störst 5x15 cm. Det blir så sakteliga bättre, men det är ett tag kvar med tvättning och tröjor...
Frågan är om hon kommer få tillbaka någon päls på det drabbade stället, det återstår att se.

Copyright (c) 2006-2015 Sara Jarvoll